Rusia și China au efectuat primul zbor comun de patrulare al aviației strategice pe distanțe lungi4Foto© a1.ro

Rusia și China au efectuat primul zbor comun de patrulare al aviației strategice pe distanțe lungi

, 7 știri, 14 vizualizări

'La 23 iulie 2019, Forțele aeriano-spațiale ale Rusiei și aviația Armatei Populare de Eliberare a Chinei au efectuat prima patrulare comună aeriană cu avioane pe lungă distanță în regiunea Asia-Pacific', menționează instituția de apărare rusă într-un comunicat.

Zborul 'comun de patrulare a avut drept scop dezvoltarea și aprofundarea relațiilor ruso-chineze în cadrul parteneriatului extins, consolidarea în continuare a nivelului de interacțiune dintre forțele armate ale celor două țări, perfecționarea capacității acestora de a întreprinde acțiuni comune, precum și consolidarea stabilității strategice globale', menționează textul.

Conform versiunii prezentate de Moscova, grupul aerian format din două bombardiere rusești Tu-95ms și două bombardiere strategice chineze de tipul H-6 a efectuat un zbor de patrulare pe un traseu convenit dinainte deasupra apelor Mării Japoniei și ale Chinei de Est. În cursul misiunii, avioanele ambelor țări 'au acționat strict în conformitate cu normele dreptului internațional', susține Ministerul Apărării rus.