S-a dat startul în războiul comercial dintre SUA și China
Foto: jurnalul.antena3.ro

S-a dat startul în războiul comercial dintre SUA și China

21 știri, 20

Taxele vamale impuse de Administrația Trump asupra unor importuri din China au intrat vineri în vigoare, iar oficiali chinezi au semnalat anterior că Beijingul va lua măsuri de retorsiune, astfel că există șansele declanșării unui război comercial între primele două cele mai mari economii ale lumii.

Taxele vamale au intrat în vigoare la ora Washingtonului 00.01 (ora României, 07.01). Făcând referire la avertizările Chinei cu măsuri de retorsiune, Donald Trump a declarat că SUA sunt pregătite să escaladeze disputa prin introducerea de noi taxe vamale, în funcție de reacția Beijingului. Tarifele speciale impuse vineri de SUA vizează produse din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.

„Aveți ale 16 (miliarde de dolari) în două săptămâni și apoi, după cum știți, avem 200 de miliarde în așteptare, iar apoi după cele 200 de miliarde avem 300 de miliarde în așteptare”, a afirmat Trump la bordul avionului prezidențial, în timpul unui zbor spre statul Montana, informează agenția Dpa, potrivit mediafax.ro.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a denunțat o serie de practici comerciale incorecte și a introdus taxe vamale pentru importurile oțel și aluminiu din numeroase țări, în principal din statele Uniunii Europene, China, Canada și Mexic, care au dispus măsuri de retorsiune. Washingtonul acuză Beijingul de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuală.

Camer...

    Citește pe cotidianul.ro