Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani
Foto: www.romaniatv.net

Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani

8 știri, 191

"Ani la rând după moartea lui Corneliu Coposu s-a vorbit despre faptul că Seniorul nu a lăsat națiunii române un testament scris. Recent, am găsit testamentul întâmplător, după două decenii, în timp ce căutam documente scrise de Senior despre creștin-democrație pentru lansarea unui apel de renaștere, eveniment pe care Fundația noastră îl pregătea la Bădăcin, satul lui Iuliu Maniu. Vrem să împărtășim cu toți românii această moștenire, în ziua de 20 mai, ziua de naștere a lui Corneliu Coposu”, anunță Ionuț Gherasim, președintele executiv al Fundației "Corneliu Coposu".

Duminică, la ora 15.00, la Sala Studio a Teatrului Național "I.L. Caragiale", va fi prezentat conținutul olograf al testamentului politic al Seniorului.

Corneliu (Cornel) Coposu s-a născut pe 20 mai 1914, la Bobota, Sălaj și a murit pe 11 noiembrie 1995, la București. A fost liderul opoziției din România postcomunistă.

Absolvent de drept și ziarist, om de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului Național Țărănesc până la interzicerea acestuia în 1947, iar ulterior a fost deținut politic în condiții foarte aspre timp de 17 ani, în faza stalinistă a regimului comunist din România.

După Revoluția din 1989 a reîntemeiat oficial PNȚ sub numele de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și a fost președinte al PNȚCD-ului între 1990 și 1995. În această calitate, el a ...

    Citește pe romaniatv.net