S-a lansat mascota oficială Euro 2020 și la București7Foto1Video© agerpres.ro

S-a lansat mascota oficială Euro 2020 și la București

, 12 știri, 19 vizualizări

Mascota Campionatului European de fotbal din 2020, Skillzy, a fost lansată oficial, vineri, la București, în cadrul unui eveniment la care au luat parte ambasadorii EURO 2020 Gabriela Szabo și Dorinel Munteanu, precum și ''starul'' turneului, Lucian Sânmărtean. "Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de miuță.

El creează o legătură unică între fanii fotbalului și cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenți cu abilitățile sale și pentru adulți cu atitudinea sa. E ușor de dedus în engleză, unde Skill înseamnă abilități, talent, îndemânare. E un apelativ pentru cei cu astfel de calități.

UEFA a dorit să creeze o mascotă capabilă să interacționeze mai mult și mai aproape cu toți fanii din Europa. Să vorbească aceeași limbă, a fotbalului de pe stradă. UEFA a mai dorit ca mascota să capteze atenția tinerilor de pretutindeni cu spectacolul oferit", a declarat, vineri, managerul de comunicare al proiectului EURO 2020 la București, Răzvan Mitroi.