Motivarea din dosarul condamnarii lui Liviu Dragnea: "S-a folosit de influenta si putere"
Foto: www.romaniatv.net

Motivarea din dosarul condamnarii lui Liviu Dragnea: "S-a folosit de influenta si putere"

8 știri, 92

A apărut motivarea în dosarul condamnării lui Liviu Dragnea.

Potrivit ÎCCJ, Liviu Dragnea s-a folosit de influență și putere în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a P.S.D. Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”.

„În reușita demersului său infracțional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”, se mai arată în motivare.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Dragnea a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual.

Ceilalți inculpați în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepția fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, ...

Citește pe antena3.ro