Târgurile de Crăciun din Budapesta, „păzite” cu transportoare blindate
Foto: stirileprotv.ro

Târgurile de Crăciun din Budapesta, „păzite” cu transportoare blindate

9 știri, 30

Transportoare blindate ale unității antiteroriste ungare TEK au ieșit duminică pe străzile Budapestei pentru a asigura securitatea târgurilor de Crăciun împotriva atacurilor, gest criticat dur de opozanții premierului ungar.

Televiziunea publică a difuzat imagini cu transportoare rusești BTR-80 în centrul Budapestei, reporterul observând că unii turiști și-au făcut selfie-uri cu acestea, transmite DPA, citată de Agerpres.

Riscul unui atac terorist în Ungaria este considerat foarte scăzut. Oponenții au criticat operațiunea ca o demonstrație nenecesară de putere a premierului naționalist Viktor Orban.

„Propaganda de idiotizare (a lui Orban) este în plină glorie: transportoare blindate presupuse a-i descuraja pe teroriști la târgurile de Crăciun din Budapesta prin simpla lor prezență. O lipsă totală de radicali musulmani în țară nu contează; turiști amuzați fac selfie-uri”, a scris pe Twitter jurnalistul Janos Szeky.

Potrivit Ministerului de Interne de la Budapesta, măsura a fost luată ca o demonstrație de forță și pentru a garanta sentimentul de siguranță al populației, adaugă DPA.

    Citește pe cotidianul.ro