Scenariul lui Traian Băsescu pentru ziua moțiunii de cenzură. Ce crede fostul președinte că se va întâmpla6Foto© bzi.ro

Scenariul lui Traian Băsescu pentru ziua moțiunii de cenzură. Ce crede fostul președinte că se va întâmpla

, 11 știri, 23 vizualizări

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul președinte Traian Băsescu a explicat cum vede efectele moțiunii de cenzură despre care este convins că va trece, urmând să fie votată nu doar de PNL, PMP și USR, ci și de partidele lui Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor care, „împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru țară”.

„Previzibilă este o cădere a guvernului” a continuat Băsescu, ironizându-i pe Iohannis și Orban-despre care scrie folosindu-i porecla, „Șică Mandolină”- care „ se vor felicita reciproc, crezând că sunt câștigătorii meciului politic”. În fapt, crede fostul președinte, câștigătorul va fi Victor Ponta al cărui principal scop este înlăturarea guvernului Dăncilă pentru deschiderea negocierilor de punere sub control a PSD-ului.

Când președintele va chema la consultări partidele, cel mai probabil numele pe care îl va propune pentru premier, nu va fi cel al lui Ludovic Orban, ci pe cel al lui Cătălin Predoiu, a mai spus Băsescu. Un premier căruia Iohannis va trebui să îi găsească „și o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil”: