Schiorul francez David Poisson a murit în timpul unui antrenament
Foto: www.prosport.ro

Schiorul francez David Poisson a murit în timpul unui antrenament

5 știri, 37

Schiorul francez David Poisson a murit în timpul unui antrenament. Medaliat cu bronz în proba de coborâre din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2013, David Poisson a încetat din viață luni, la 35 de ani, după o căzătură în timpul unui antrenament, în stațiunea canadiană Nakiska, a anunțat Federația franceză de schi (FFS), citată de AFP.

„Devastați de această veste”, președintele FFS, Michel Vion, directorul tehnic național Fabien Saguez și întregul staff sportiv și personalul administrativ al federației „se alătură durerii apropiaților săi, în aceste momente dificile”, se precizează într-un comunicat al Federației, care nu a oferit detalii privind circumstanțele în care s-a produs decesul.

David Poisson FOTO: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Moartea lui David Poisson s-a produs la 16 ani după ce a schioarei franceze Regine Cavagnoud, care a încetat din viață în urma leziunilor cerebrale grave pe care l-a suferit în timpul unui antrenament.

Campioană mondială la slalom super-uriaș, Cavagnoud a lovit un antrenor, în timpul unei sesiuni de pregătire pe un ghețar austriac, în data de 29 octombrie 2001, schioarea decedând două zile mai târziu, la spital.

Moartea accidentală a lui Poisson reamintește de pericolele curselor de coborâre, care se desfășoară la viteze amețitoare, chiar dacă securitatea pistelor a fost îmbunătățită în ultimele două decenii, o preocupare constantă ...

    Citește pe libertatea.ro