Schwarzenegger dă în judecată companiile petroliere: “Au știut că vor omorî oameni”
Foto: www.money.ro

Schwarzenegger dă în judecată companiile petroliere: “Au știut că vor omorî oameni”

9 știri, 61

Arnold Schwarzenegger a anunțat că a inițiat discuții cu diverse firme de avocatură pentru intentarea unei acțiuni judiciare contra companiilor petroliere.

"Cazul nu diferă de cel al fumatului. Industria tutunului a știut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii și va crea cancer, dar informațiile au fost ascunse și negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de țigări au fost dați în judecată și au trebuit să achite compensații de sute de milioane de dolari", a declarat Arnold Schwarzenegger.

"Companiile petroliere au știut începând din anul 1959, aveau propriile studii, că folosirea combustibililor fosili va genera încălzirea climei la nivel global și că acești carburanți vor fi dăunători vieților oamenilor, vor omorî oameni", a subliniat Schwarzenegger.

"Vom urmări aceste companii. Din punctul meu de vedere, este absolut iresponsabil să știi că un produs pe care îl vinzi omoară oameni și să nu ai un avertisment pe el, cum este pe pachetele de țigări. La orice stație de carburanți și pe fiecare mașină ar trebui să existe afișe; orice produs pe bază de combustibili ar trebui să aibă mesaje de avertizare", a adăugat Schwarzenegger, explicând că în acest fel oamenii ar deveni conștienți de efectele nocive ale carburanților și ar căuta alternative.

"Nu cred că este vreo diferență: dacă intri într-o cameră și știi că acolo vei omorî pe cineva, est...

    Citește pe money.ro