Scrisoare catre ministrul Tudorel Toader: "Folosim ilegal detinuti pentru paza Penitenciarului Iasi"
Foto: www.antena3.ro

Scrisoare catre ministrul Tudorel Toader: "Folosim ilegal detinuti pentru paza Penitenciarului Iasi"

5 știri, 39

Penitenciarul de maxima siguranta Iasi foloseste ilegal detinuti pentru paza unitatii, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata de sindicalisti ministrului Justitiei.

Angajatii Penitenciarului Iasi sustin intr-o scrisoare deschisa adresata duminica ministrului Tudorel Toader, ca sunt necesare fonduri si ca transferul de personal trebuie sa inceteze, activitatea institutiei fiind pusa in pericol.

„De-a lungul timpului, in Penitenciarul Iasi s-a investit considerabil, chiar daca, recent, a fost nevoie ca detinutii din Corpul A sa fie mutati, deoarece acesta nu mai prezenta siguranta. E nevoie ca aceste investitii sa continue si penitenciarul sa fie adus la standarde europene. Desi folosim ilegal detinuti pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare si de zile de concediu de recuperat, s-a decis detasarea unor angajati la alt penitenciar, motivat de faptul ca prin evacuarea unui numar de detinuti raportul detinuti-personal s-a modificat.

E nevoie ca detasarile la penitenciare din zona sa inceteze in favoarea angajarii de personal!”, a afirmat presedintele Sindicatului din Penitenciarul Iasi, Dorin Scarlii.

    Citește pe bzi.ro