Scrisoare personală de la Tăriceanu pentru Iohannis7Foto3Video© romanialibera.ro

Scrisoare personală de la Tăriceanu pentru Iohannis

, 23 știri, 31 vizualizări

"Partidul nostru ca partid liberal are ca valoare supremă apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. În perioada comunistă, drepturile și libertățile cetățenești erau călcate în picioare, iar călcarea în picioare era făcută de uneltele regimului. Dintre aceste unelte a făcut parte cu brio domnul Augustin Lazăr care este procurorul general al României.

Și pentru că președintele Iohannis se declară anticomunist, i-am cerut să pună în aplicare această atitudine anticomunistă și să îl elibereze din funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr ca o condiție în prealabil a participării noastre la consultări. Nu este corect ca una să spunem și alta să fumeze, cum se spune pe românește.

Nu putem la 30 ani de la căderea comunismului ca persoana care conduce Parchetul General, și de la care se așteaptă să aibă o atitudine corectă față de lege și un profil moral corespunzător, să conducă Procuratura prin tot ce a făcut prin încălcarea drepturilor deținuților politici din perioada comunistă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.