Se întâmplă în septembrie! Ce anunță prognoza meteo pentru perioada următoare5Foto© cancan.ro

Se întâmplă în septembrie! Ce anunță prognoza meteo pentru perioada următoare

, 13 știri, 30 vizualizări

Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârșitului de vară, vremea fiind călduroasă, cel puțin în primele două decade, iar precipitațiile vor fi mai reduse cantitativ față de cele înregistrate în lunile de vară, conform prognozei pe luna septembrie, publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui și nopțile mai lungi și mult mai răcoroase.

"Din datele înregistrate în perioada 1961-2018 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii septembrie depășește 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral și izolat, în Delta Dunării. În Câmpia Română, în zonele deluroase ale Olteniei și Munteniei, în Dobrogea, Câmpia de Vest, în estul și sudul Moldovei, mediile de temperatură a aerului se situează între 16 și 18 grade Celsius", arată prognoza ANM.