Secția pentru procurori a CSM cere Inspecției Judiciare să verifice afirmațiile lui Dragnea
Foto: www.businessmagazin.ro

Secția pentru procurori a CSM cere Inspecției Judiciare să verifice afirmațiile lui Dragnea

9 știri, 24

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicită Inspecției Judiciare să verifice, din perspectiva potențialului de afectare a independenței sistemului judiciar, afirmațiile făcute de președintele PSD, Liviu Dragnea, la un post de televiziune.

"Urmarea a afirmațiilor făcute în spațiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secția pentru procurori s-a sesizat din oficiu și, pe cale de consecință, a solicitat Inspecției Judiciare - Direcția de inspecție pentru procurori efectuarea de verificări cu privire la afirmațiile prezentate, din perspectiva potențialului de afectare a independenței sistemului judiciar", a transmis, luni, Secția pentru procurori.

Duminică, la un post de televiziune, președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat motivele pentru care social-democrații au organizat o manifestație.

"Noi am făcut mitingul ăsta din mai multe motive. Primul motiv și cel mai puternic motiv este de a protesta puternic împotriva acestui sistem odios, nenorocit, pe care îl gestionează o mână de securiști, o mână mai mare, care este patronat de Klaus Iohannis, care este unul din beneficiarii principali ai acestui sistem, prin uneltele pe care le au șefii Parchetelor, ofițeri din servicii, Pahonțu, care e unul din liderii importanți...

    Citește pe antena3.ro