Șefa Camerei Reprezentanților a rupt ostentativ discursul lui Donald Trump privind Starea Uniunii9Foto2Video© antena3.ro

Șefa Camerei Reprezentanților a rupt ostentativ discursul lui Donald Trump privind Starea Uniunii

, 20 știri, 15 vizualizări

Șefa democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și-a manifestat marți într-un mod foarte vizibil dezacordul cu Donald Trump, rupând o copie de discursului său susținut în Congres, relatează AFP, DPA și Reuters.

În momentul în care președintele american tocmai își termina discursul privind Starea Uniunii, Nancy Pelosi care se afla, conform tradiției, în picioare în spatele lui alături de vicepreședintele Mike Pence, a luat ostentativ documentul aflat în fața ei și l-a rupt. La ieșire, întrebată de un jurnalist de ce a făcut acest gest, ea a răspuns enigmatic.

"Pentru că era lucrul cel mai politicos pe care îl puteam face, comparativ cu alternativele".

Casa Albă a reacționat acuzând că Nancy Pelosi a afectat prin acest gest mai mulți invitați menționați de Trump în discurs și invitați în Congres, precum un veteran din Al Doilea Război Mondial, un copil născut prematur după numai 21 de săptămâni de sarcină sau familia lui Kayla Mueller, ucisă de jihadiștii grupării Statul Islamic în Siria.