Șeful Comisiei SRI, declarații incendiare despre Iohannis și Ponta11Foto© realitatea.net

Șeful Comisiei SRI, declarații incendiare despre Iohannis și Ponta

, 23 știri, 29 vizualizări

El a afirmat că SRI a transmis către ANI 71 de note care vizau în total 600 de persoane, între care miniștri, europarlamentari, deputați, senatori, primari, președinți de Consilii județene, prefecți, consilieri de miniștri, directori de Direcții descentralizate, secretari de primărie.

"Raportul se numește: 'Raport privind folosirea Serviciului Român de Informații și Agenției Naționale de Integritate de către domnul George Maior în scopuri politice'. Cuprinde câteva capitole la care doresc să fac referire, în primul descrie mecanismul de funcționare dintre SRI și ANI care este, în opinia comisiei, unul ilegal și o să explic pe scurt.

Legea de înființare a SRI este din 1991, Legea de înființare ANI este din 2007. În 2007 scrie că ANI se poate sesiza fie din oficiu, fie pe baza unei reclamații, nu scrie nicăieri că ar trebui să fie informată de un serviciu secret, intern, extern, serviciu militar, etc. Sigur că a început să funcționeze această relație după ce domnul Horia Georgescu a ajuns președintele ANI.