Șeful comisiei SRI: Dumitru Iliescu a spus că se mai pregătește un dosar. Vizată, Olguța Vasilescu
Foto: www.realitatea.net

Șeful comisiei SRI: Dumitru Iliescu a spus că se mai pregătește un dosar. Vizată, Olguța Vasilescu

7 știri, 35

"Spunea că avea cunoștință că se va construi un astfel de dosar (n.r.: dosarul Belina) de a fi înlăturați din Guvern doi miniștri și spune ca se mai pregătesc astfel de cazuri. Spune că actuala conducere a SRI, director și director adjunct nu au cunoștință de acest caz. Viitoarea persoană din viitorul lot este Lia Olguța Vasilescu", a declarat Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, după audierea fostului șef SPP, Dumitru Iliescu.

Dumitru Iliescu a prezentat în fața comisiei o corespondență pe care a avut-o cu cineva din presă în zilele de 20 și 28 august și care arată că avea informații anterior începerii anchetei în dosarul Belina că se pregătește acest caz.

"Spunea că se dorește să se ajungă la domnul Dragnea, se dorește dislocarea unor miniștri ai domnului Dragnea. Corespondența era anterior punerii sub acuzare", a mai spus Claudiu Manda.

Generalul Dumitru Iliescu a afirmat, miercuri, că fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut procurorului-șef al DNA de atunci, Daniel Morar, să-l aresteze pe senatorul Cătălin Voicu, însă Morar a refuzat să se conformeze solicitării.

”Noi am avut informația că domnul Coldea a mers la domnul Morar și i-a cerut arestarea domnului Voicu. Nu a fost numai o dată, a fost de două ori domnul Morar a refuzat să se implice într-o asemena acțiune și atunci domnul Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul în care să fie ...

    Citește pe realitatea.net