Șeful Direcției Operaționale a Aeroportului Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență7Foto© libertatea.ro

Șeful Direcției Operaționale a Aeroportului Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență

, 20 știri, 26 vizualizări

Bogdan Ion Mitruț, la data faptei director al Direcției Operaționale a Aeroportului Băneasa ''Aurel Vlaicu'', a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Acesta este acuzat de complicitate la trafic de influență, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis sursei citate, alături de Bogdan Ion Mitruț a mai fost trimisă în judecată o altă persoană fizică, aflată sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada februarie - aprilie, persoana fizică, beneficiind de ajutorul directorului Bogdan Ion Mitruț, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro. Banii reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.