Șeful Gărzii Naționale de Mediu: Structuri de crimă organizată fac presiune pe punctele vamale pentru a introduce deșeuri în țară4Foto© realitatea.net

Șeful Gărzii Naționale de Mediu: Structuri de crimă organizată fac presiune pe punctele vamale pentru a introduce deșeuri în țară

, 4 știri, 117 vizualizări

”Se încearcă foarte mult introducerea deșeurilor prin punctele vamale, astăzi la prânz prin unul, mâine prin altul. Sunt structuri de crimă organizată care, sub o formă sau altă, produc profit prin neutralizarea deșeurilor în Europa de Est și România. Dacă prețul este 250 de euro, aici este de 30,40, 50 de euro. Dacă vorbim de a arunca deșeurile pe un câmp, costurile sunt și mai mici.

Sunt grupări care nu au frontiere, pur și simplu se împarte profitul. Ce facem noi este să verificăm fiecare container care intră în țară, a dispărut noțiunea de sondaj.

De multe ori, ce scrie pe hârtie nu corespunde cu ce e în container, ce e în documente e diferit față de ce e în încărcătură sau merg către firme din România care le-ar importa, dar descoperim că firma respectivă nu are nici structura, nici utilaje care să le neutralizeze. În aceste cazuri se deschid cercetări penale. Există și români implicați în acest rețele.