Selecția studenților care-și doresc să participe la programe Erasmus derulate on-line la Universitatea „Cuza” din Iași2Foto© bzi.ro

Selecția studenților care-și doresc să participe la programe Erasmus derulate on-line la Universitatea „Cuza” din Iași

, 5 știri, 100 vizualizări

Un student al Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași a obținut medalia de aur la concursul de Matematică on-line intitulat „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students”. Acesta a fost organizat de către International University for Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan, alături de Ministerul Educației din aceeași țară.

Astfel, studentul Toremurad Gurbanov, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) de la TUIAȘI, a luat medalia de aur într-o competiție în care au fost înscriși alți 130 de participanți din 13 țări. E vorba de Argentina, Belarus, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Grecia, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan și Vietnam.

Toremurad Gurbanov este actualmente student masterand la Facultatea de Automatică și Calculatoare a TUIAȘI și a mai obținut, în noiembrie 2019, medalia de aur la Concursul Internațional de Matematică pentru Studenți – „International Student Team Competition in Mathematics”, desfășurat la University of Silesia din Katowice, Polonia. Competiția „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students” a fost organizată de universitatea de profil din Turkmenistan în perioada 22-23 martie 2020.