SENAT: Inițiativa PNL prin care funcționarii trimiși în judecată pentru corupție nu mai sunt suspendați din funcție, la vot final
Foto: www.romaniatv.net

SENAT: Inițiativa PNL prin care funcționarii trimiși în judecată pentru corupție nu mai sunt suspendați din funcție, la vot final

12 știri, 20

Inițiativa legislativă a primit raport de adoptare din partea comisiilor juridică și de administrație din Senat, iar dacă luni nu va fi votată de plenul Senatului, va fi adoptată tacit, urmând a fi transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional.

În dezbaterile din comisia de administrație a Senatului, liberalul Răducu Filipescu nu a votat împotriva acestei inițiative, deși conducerea PNL a decis că nu o susține, ci s-a abținut.

În luna februarie, senatorul PNL Răducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativă prin care funcționarii publici să nu mai fie suspendați din funcție dacă sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals și infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității.

Liderul interimar al PNL de la acea vreme, Raluca Turcan, spunea însă că proiectul de lege depus de senatorul liberal nu are girul PNL și nu va fi susținut în Parlament.

"Inițiativa legislativă cu privire la Statutul funcționarilor publici nu are girul PNL si nu va fi susținuta. Măsura suspendării de drept din funcție a funcționarului public la momentul trimiterii în judecată pentru o serie de infracțiuni prevăzute în legea în vigoare este necesară și trebuie menținută", a declarat Raluca Turcan pe 1 martie.

Ea a afirmat că acest lucru a fost constatat și prin deciz...

    Citește pe romaniatv.net
    Tendințe