Senatorii opoziției au părăsit plenul la dezbaterea modificărilor Codului penal
Foto: jurnalul.antena3.ro

Senatorii opoziției au părăsit plenul la dezbaterea modificărilor Codului penal

17 știri, 7

Senatorii Opoziției - PNL, USR și PMP au părăsit temporar marți plenul Camerei Superioare, acuzând majoritatea parlamentară că desfășoară dezbaterile la modificările Codului penal fără cvorum de ședință.

De asemenea, senatori USR protestează în foaier și în sala de plen. Ei au afișat și un banner cu inscripția "Fără penali".

Unii dintre senatorii Opoziției au revenit în sală, sub motivul că oricum nu există cvorum. Dacă la începerea ședinței a fost asigurat cvorum, fiind 113 semnături, la votarea ordinii de zi s-au înregistrat mai puține voturi.

Viceliderii grupurilor PNL și USR, Eugen Pîrvulescu și Mihai Goțiu, au solicitat reverificarea cvorumului, dar președintele de ședință, Adrian Țuțuianu, a refuzat să ceară secretarilor acest lucru, arătând că este asigurat cvorumul.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a explicat că, potrivit Regulamentului, se ia în considerare în desfășurarea ședinței, la dezbaterea proiectelor de lege, ultimul cvorum constatat, până când acesta este verificat din nou.

"Domnul Țuțuianu face ceea ce îi cere domnul Dragnea. Ați mai auzit vreodată de ședință de plen fără cvorum? E ilegal, neregulamentar. Cu toate acestea dânșii vor merge până în pânzele albe", a afirmat Alina Gorghiu

La rândul său, Mario Oprea a spus că este "irelevant" ce susține majoritatea parlamentară.

"Opoziția a semnat tocmai în ideea de a demonstra că suntem prezenți în clădire, n...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro