Cîțu, despre scumpiri: Prețurile continuă creșterea alarmantă. Exact cum au vrut Dragnea și PSD
Foto: www.sfin.ro

Cîțu, despre scumpiri: Prețurile continuă creșterea alarmantă. Exact cum au vrut Dragnea și PSD

5 știri, 28

Cîțu crede că statul vrea ca inflația să fie mare, reducându-se astfel puterea de cumpărare și se oprește supraîncălzirea economiei.

„Prețurile continuă creșterea alarmantă și în iunie. Mai mult, rata inflației măsurată cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparația cu țările UE și pentru aderarea la zona euro, a continuat să crească. Exact cum au vrut Dragnea și PSD. Față de iunie 2017 prețurile au crescut cu 5,4% (INS), în iunie 2018”, scrie Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

El spune că, în luna iunie, scăderea salariilor nete plus rata inflației au făcut ca salariile nete să scadă cu aproximativ 1%, iar “inflația este taxa pe care statul o impune asupra cetățenilor săraci care trăiesc doar din salariu”.

Florin Cîțu susține că statul, condus de “Dragnea și gașca lui”, vrea ca inflația să fie cât mai mare pentru a reduce puterea de cumpărare și pentru a opri supraîncălzirea economiei.

“Statul, mai ales astăzi condus de Dragnea și gașca lui, dorește o inflație cât mai mare. O inflație mare reduce puterea de cumpărare și astfel frânează o economie supraîncălzită. Dar mult mai important pentru PSD, o inflație mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returnează din împrumuturi și «crește» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea și PSD despre inflație sunt: «Este ok, nu a murit nimeni de o rată a inflației de 6% sau 7%.

Ui...

    Citește pe sfin.ro