Senat: Proiectul privind implementarea operațiunilor petroliere offshore, adoptat
Foto: jurnalul.antena3.ro

Senat: Proiectul privind implementarea operațiunilor petroliere offshore, adoptat

5 știri, 36

Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore a fost adoptat, luni, de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Actul normativ fusese trimis la reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

Au fost exprimate 81 voturi "pentru", nouă împotrivă (USR) și 15 abțineri.

Principalele amendamente adoptate, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-și deducă banii din investiția făcută.

Comisiile raportoare - economică și de energie - au stabilit că investitorul poate să-și deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare la investiția făcută.

Proiectul de lege stabilește unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol și de abandonare, precum și a lucrărilor/lucrărilor la sonde aferente operațiunilor petroliere, desfășurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari și ANRM.

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat că filozofia legii pornește de la "un sistem învechit, chiar colonialist, al sistemului de redevențe".

"USR a votat împotrivă și din cauza faptului că sunt prevăzute în continuare derogări de la normele privind protecția mediul...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro