Senatul a adoptat tacit proiectul ce aprobă OUG prin care secretarii Guvernului pot fi ordonatori de credite2Foto© businessmagazin.ro

Senatul a adoptat tacit proiectul ce aprobă OUG prin care secretarii Guvernului pot fi ordonatori de credite

, 5 știri, 12 vizualizări

Senatul a adoptat tacit Legea pentru aprobarea Ordonnței de urgență a Guvernului privind modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României și modificarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, precum și unele măsuri pentru buna organizare și desășurare a alegerilor pentru Președintele României din anul 2019.

Potrivit legii cu modificările și completările ulterioare, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate și locțiitorii acestora sunt desemnați de șefii misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, după caz, până la cel mai târziu cu 40 de zile sau înaintea datei votării.

Potrivit unui amendament admis de comisia juridică a Senatului și de Comisia pentru Administrație Publică, candidații independenți care participă la alegeri, beneficiază și ei de timpi de antenă la serviciile private de radio și televiziune, contracost.