Senatul ar putea da vot, în plen, pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu21Foto2Video© libertatea.ro

Senatul ar putea da vot, în plen, pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu

, 100 știri, 41 vizualizări

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, trimiterea unui raport către Biroul permanent pentru încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen.

'Am supus votului efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi 'pentru', două abțineri și un vot 'împotrivă'. Asta înseamnă că noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale față de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecință', a precizat președintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri a DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei. Biroul permanent al Senatului stabilise pe 28 mai un termen de două săptămâni Comisiei juridice pentru întocmirea raportului. Termenul anterior - 2 aprilie - nu a fost respectat, mai multe ședințe ale comisiei fiind suspendate din lipsă de cvorum.