Serviciile americane de informații acuză Huawei că este finanțat de statul chinez2Foto© agerpres.ro

Serviciile americane de informații acuză Huawei că este finanțat de statul chinez

, 5 știri, 19 vizualizări

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a acuzat Huawei, cel mai mare fabricant de echipamente de telecomunicații, că este finanțat de statul chinez, ceea ce ar putea implica riscuri de securitate pentru Marea Britanie dacă această țară optează pentru tehnologia digitală și conexiunile 5G, a informat sâmbătă publicația britanică The Times, transmit EFE și Reuters.

Cotidianul britanic citează informații CIA potrivit cărora gigantul chinez, care are ambiția de a furniza tehnologie rețelelor de telefonie mobilă 5G din Marea Britanie, ar fi primit bani provenind de la sucursale ale aparatului de securitate al statului chinez. Potrivit The Times, documentele puse la dispoziția Marii Britanii de către CIA dovedesc că Huawei a primit fonduri care proveneau de la Armata Populară de Eliberare, de la Comisia de Securitate Națională a Chinei și de la rețeaua de informații statale din China.

La începutul anului, SUA au transmis aceste informații Marii Britanii, Australiei, Noii Zeelande și Canadei, adică partenerii săi cu care are o alianță în domeniul serviciilor secrete (așa-numitul "Five Eyes Club").