Sesizarea Guvernului privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament, cu creșterea pensiilor cu 40%, pe agenda Curții Constituționale5Foto© antena3.ro

Sesizarea Guvernului privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament, cu creșterea pensiilor cu 40%, pe agenda Curții Constituționale

, 13 știri, 36 vizualizări

„Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nrt.135/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri bugetare, obiecție formulată de Guvernul României. Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, obiecție formulată de Guvernul României”, arată ordinea de zi a ședinței de miercuri a CCR afișată pe site-ul instituției.

Pe 13 octombrie, Guvernul a sesizat Curtea privind proiectele de lege care vizează rectificarea bugetară adoptate de către Parlament.

În esență, „Executivul reiterează argumentele potrivit cărora Parlamentul a ignorat exigențele de previzibilitate ale legii și perspectivele evoluției situației bugetului consolidat și a economiei generale, cu consecința afectării principiului securității juridice. În plus, abrogarea unor articole din ordonanța de rectificare prin care Guvernul a majorat punctul de pensie de la 1 septembrie a.c. nu duce automat la aplicarea legii inițiale atâta vreme cât nu au fost emise dispoziții tranzitorii”, conform comunicatul de presă transmis de reprezentanții Guvernului.