Sesizările asupra legii prin care evazioniștii scapă de închisoare, la CCR2Foto© realitatea.net

Sesizările asupra legii prin care evazioniștii scapă de închisoare, la CCR

, 16 știri, 34 vizualizări

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție, Guvernului și Avocatului Poporului asupra legii prin care evazioniștii scapă de închisoare, stabilind că actul normativ este constituțional, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Pe 17 decembrie, Instanța supremă a decis sesizarea CCR în legătură cu neconstituționalitatea proiectului adoptat de Camera Deputaților de modificare a Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care prevede că se poate aplica o amendă în locul închisorii în cazul persoanelor acuzate de o evaziune fiscală de până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

Potrivit ICCJ, sesizarea de neconstituționalitate privește actul normativ în întregime, reținându-se de către Secțiile Unite că se impune a se examina de către Curtea Constituțională dacă adoptarea actului normativ în discuție s-a făcut cu încălcarea dispozițiilor art. 61 alin. (2) și ale art. 75 din Constituție referitoare la principiul bicameralismului, în coordonatele trasate prin Decizia nr.