Pentru ce a fost chemată Sevil Shhaideh la DNA
Foto: www.antena3.ro

Pentru ce a fost chemată Sevil Shhaideh la DNA

8 știri, 39

Sevil Shhaideh, la DNA, vineri după-amiază pentru a fi informată despre o eroare materială apărută în expertiza de la dosarul său.

Fost ministru al Dezvoltării și actuala consilieră a premierului Viorica Dăncilă, Sevil Shhaideh a fost informată despre o eroare materială apărută în expertiza de la dosarul său, care a fost corectată și s-a diminuat cu zeci de mii de lei prejudiciul, conform stiripesurse.ro.

DNA a pus sechestru, la data de 14 mai, pe averea lui Sevil Shhaideh, în dosarul Belina, în care fostul vicepremier este urmărită penal pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii susțin că, în 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din insula Belina și Brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăți, cu suprafață de 278,78 de hectare și, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziții legale.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina și Brațul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constitu...

    Citește pe libertatea.ro