Premierul Japoniei în vizită oficială în România
Foto: www.capital.ro

Premierul Japoniei în vizită oficială în România

7 știri, 53

Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei și are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia.

Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegațiilor, declarații de presă și un dineu oficial pe care președintele Klaus Iohannis îl va oferi în onoarea prim-ministrului Shinzo Abe, arată sursa citată.

Agenda convorbirilor include "stadiul și perspectivele de consolidare a relațiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România și Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securității și al relațiilor interumane", precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia și Uniune, evoluțiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Premierul japonez Shinzo Abe a părăsit vineri capitala Tokyo pentru un turneu diplomatic în Europa Centrală și de Est, care va cuprinde cele trei țări baltice, Bulgaria, Serbia și România, în contextul în care Japonia încearcă să obțină sprijin pentru politica sa fermă față de Coreea de Nord, notează AFP.

    Citește pe dcnews.ro