Simona Halep a ajuns la 38 de săptămâni ca lider WTA
Foto: jurnalul.antena3.ro

Simona Halep a ajuns la 38 de săptămâni ca lider WTA

9 știri, 41

Românca Simona Halep ocupă pentru a 38-a săptămână din carieră poziția de lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni.

Halep ocupă locul 12 într-un clasament all-time al liderilor WTA, iar săptămâna viitoare va urca pe poziția a 11-a, deținută de franțuzoaica Amelie Mauresmo, la egalitate, cu 39 de săptămâni ca numărul unu WTA.

Simona Halep, campioană la Roland Garros și finalistă la Australian Open în acest an, are un avans de peste 800 de puncte față de următoarea clasată în ierarhia la zi, daneza Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, în timp ce pe poziția a treia se află, la peste 2.000 de puncte, americanca Sloane Stephens, campioana en titre de la US Open și finalista de la Roland Garros.

Mihaela Buzărnescu, semifinalistă la București, a urcat un loc și se află pe 24, cea mai bună clasare a carierei. Sorana Cîrstea a urcat trei poziții față de trei locuri și se află pe 54, Irina Begu, campioană anul trecut la București, a coborât 14 locuri și se află pe 56, Monica Niculescu a coborât o poziție și e pe 60, iar Ana Bogdan a coborât 21 de locuri, până pe 87.

Letona Anastasija Sevastova a urcat două poziții în clasament, de pe 22 pe 20, după titlul cucerit duminică la București.

La dublu, Irina Begu se menține pe 26, după titlul cucerit la București, pentru al doilea an la rând, în timp ce partenera sa An...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro