Sindicatele din Educație nemulțumite de decizia Guvernului de a bloca angajările în învățământ4Foto© hotnews.ro

Sindicatele din Educație nemulțumite de decizia Guvernului de a bloca angajările în învățământ

, 9 știri, 16 vizualizări

Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ și avertizează că va recurge la toate mijloacele legale de protest dacă din septembrie vor apărea probleme cu plata drepturilor salariale, se menționează într-un comunicat remis miercuri de organizația sindicală.

"Federația Sindicatelor din Educație 'Spiru Haret' condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ, în condițiile în care educația se confruntă cu o lipsă acută de personal, mai ales personal didactic auxiliar și nedidactic. De asemenea, FSE 'Spiru Haret' consideră că această rectificare a bugetului de stat vine să arate încă o dată că politicienii nu doresc un sistem educațional de calitate", se precizează în comunicat.

Astfel, Federația avertizează Guvernul că, în condițiile în care din septembrie vor apărea probleme cu plata drepturilor salariale și/sau a drepturilor obținute ca urmare a deciziilor instanțelor de judecată, va recurge la toate mijloacele legale de protest.