Sistemul național antigrindină a lansat 854 de rachete de la începutul anului 2019© agerpres.ro

Sistemul național antigrindină a lansat 854 de rachete de la începutul anului 2019

, 4 știri, 28 vizualizări

Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) a lansat 854 de rachete de la începutul anului 2019, peste 220 de rachete fiind trase numai în ultimele patru zile, a anunțat vineri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

"Ca urmare a instabilității atmosferice severe înregistrată în intervalul 28-31 mai 2019, în zonele arondate Unităților de combatere a căderilor de grindină (UCCG) Moldova 1 Iași, Moldova 2 Vrancea, Prahova-Grup Sud, Timiș și Oltenia, prin punctele de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP), s-au realizat activități de combatere a căderilor de grindină", precizează MADR.

Astfel, în după amiaza zilei de 28 mai, din Punctele de lansare (PL) Recaș și Topolovăț, arondate UCCG Timiș, au fost lansate 11 rachete antigrindină care au avut ca efect eliminarea căderilor de grindină în zona protejată. De asemenea, au mai fost lansate tot în seara zilei de 28 mai, dar în zona arondată UCCG Olteniei, care s-a aflat în stare de alarmă, 110 rachete antigrindină.