Criptomonede pe site-ul Ministerului Educației: Ce este mineritul n browser
Foto: www.realitatea.net

Criptomonede pe site-ul Ministerului Educației: Ce este mineritul n browser

19 știri, 14

Site-ul Ministerului Educației minează criptomonede, avertizează antivirusul Avira și aplicația AdGuard, folosită pentru blocarea reclamelor. Așa se face că resursele calculatoarelor celor care accesează site-ul www.edu.ro sunt folosite pentru a mina monede virtuale. După dezactivarea aplicației AdGuard, gradul de folosire a procesorului ajunge la 100 la sută, scrie hotnews.ro, care a realizat teste folosind mai multe calculatoare și browsere.

Aplicația de blocare a reclamelor AdGuard afișează un mesaj de avertisment în momentul accesării site-ului Ministerului Educației www.edu.ro.

„AdGuard has detected an attempt by this website tu use your browser as a crypto-currency miner. It can create significant CPU load. Press “Cancel” to prevent it”, notează sursa citată.

În plus, anvirusul Avira dă o alertă de securitate în momentul în care accesat site-ul Ministerului Educației, menționând că a blocat un fișier folosit în minarea de criptomonede.

După dezactivarea aplicației AdGuard, gradul de folosire a procesorului este de 100 la sută, ceea ar fi imposibil dacă în spatele site-ului nu s-ar afla un script care să folosească resursele dispozitivului de pe care este accesat site-ul, arată hotnews.ro.

Totodată, în codul sursă al paginii www.edu.ro există link-uri spre site-uri de escorte din Turcia.

Potrivit sursei citate, specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de ...

    Citește pe libertatea.ro