Soarta României și Bulgariei în spațiul Schengen, discutată în Parlamentul European

Soarta României și Bulgariei în spațiul Schengen, discutată în Parlamentul European12Foto© stirileprotv.ro

Soarta României și Bulgariei în spațiul Schengen, discutată în Parlamentul European

, 33 știri, 27 vizualizări

Parlamentul European discută luni un raport în favoarea admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen, marți fiind programat votul, însă decizia finală pe acest subiect revine Consiliului UE. Documentul a fost adoptat în noiembrie de Comisia pentru Libertăți Civile din PE.

Comisia Libertăților Civile (LIBE) a reiterat în 5 noiembrie recomandarea adresată miniștrilor statelor membre Uniunii Europene (UE) de a aproba rapid aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.

O abordare în două etape – suspendarea controalelor la frontierele interne maritime și aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre – implică un anumit număr de riscuri și ar putea să aibă un efect negativ asupra viitorului extinderii spațiului Schengen, subliniau membrii Comisiei.

Din punct de vedere tehnic, știm că țara noastră îndeplinește toate criteriile și cred că acest lucru este un act de dreptate, un act de normalitate, un act prin care România este tratată ca și celelalte state membre ale UE
Viorica Dăncilă,
Dăncilă, despre aderarea la Schengen: Știm că țara noastră…