Societățile de asigurare au subscris prime brute de 2,71 miliarde de lei3Foto© romanialibera.ro

Societățile de asigurare au subscris prime brute de 2,71 miliarde de lei

, 5 știri, 5 vizualizări

Societățile de asigurare, autorizate și reglementate de ASF, au subscris, în primele trei luni din 2019, prime brute în valoare de 2,71 miliarde lei, în creștere cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Tendința de consolidare a pieței asigurărilor de viață a continuat și pe parcursul trimestrului I al anului 2019. Aceasta a înregistrat o creștere de 8,75%, în comparație cu intervalul similar al anului 2018. Cu toate acestea, piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 79% din totalul primelor brute subscrise (PBS).

La sfârșitul lunii martie a anului 2019 toate societățile de asigurare îndeplineau atât cerințele necesarului de capital de solvabilitate (SCR), cât și cerințele minime de capital (MCR). De asemenea, ratele SCR și MCR, calculate la nivelul pieței ca raportul dintre totalul fondurilor proprii eligibile să acopere cerințele de capital și valoarea totală a necesarului de capital, au înregistrat valori supraunitare. Rata SCR, pe ansamblul întregii piețe, s-a situat la un nivel de 1,70, iar rata MCR la o valoare de 3,93.