Solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția pe legile justiției, discutată joi în Consiliul Europei
Foto: www.realitatea.net

Solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția pe legile justiției, discutată joi în Consiliul Europei

33 știri, 22

Solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția, pe legile justiției, va fi discutată joi în Consiliul Europei. Este vorba despre Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a primit solicitarea din partea liberalilor. O cerere similară a fost transmisă APCE și de către Forumul Judecătorilor din România.

Anunțul a fost făcut de senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea precizează că, pe 29 martie a trimis o scrisoare către Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul APCE prin care a solicitat, în numele PNL, sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției de la Strasbourg.

”Iată că a venit sesiunea APCE, iar luni am prezentat situația aceasta în Comisia Juridică, unde sunt membră. Dar, dat fiind faptul că subiectul va fi discutat și în Comisia de Monitorizare, joi, în prezența d-nei Simona Marcu (președinta CSM), dar și a lui Thomas Markert (secretar al Comisiei de la Veneția) și a lui Gianluca Esposito (secretar executiv al GRECO, grupul de State Împotriva Corupției GRECO), am decis să așteptăm să vedem ce se întâmplă, Comisia Juridică urmând să reia discuția după aceea”, spune senatoarea.

Alina Gorghiu menționează că nici ea, nici PNL nu doresc să înceapă o procedură de monitorizare a României, ”dar ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar decide sesizarea Comisiei de la Veneția pentru a fi emis un aviz în ceea ce priveș...

    Citește pe libertatea.ro