Sondaj: Peste 80% dintre profesori și 70% dintre elevi cred că școlile trebuie redeschise2Foto© euractiv.ro

Sondaj: Peste 80% dintre profesori și 70% dintre elevi cred că școlile trebuie redeschise

, 7 știri, 65 vizualizări

Fundația World Vision România solicită respectarea descentralizării deciziei în educație și reluarea de urgență a școlii fizice din semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din localități. În plus, fundația solicită reluarea școlii în format fizic pentru toți elevii din categoriile vulnerabile din România, cu precădere cei din mediul rural, care nu au mai avut acces la educație de aproximativ un an.

Solicitarea World Vision România are la bază și un sondaj derulat de organizație în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 printre elevi și profesori, de unde reiese clar că într-o proporție foarte mare – peste 70% dintre copii, respectiv peste 80% dintre profesori consideră că școlile ar trebui redeschise ori pot rămâne închise doar în zonele cu risc crescut de infectare.

“Continuarea școlii online pentru toți elevii, neluând în considerare rata de infectare sau accesul real al copiilor la educație, va duce la creșterea nivelului de abandon școlar și va crea lacune majore în educația unei întregi generații de elevi. În septembrie anul trecut s-a decis descentralizarea deciziei în educație în funcție de rata de infectare. Solicităm ferm să se țină cont de această hotărâre și, în plus, solicităm reluarea orelor în format fizic pentru toate categoriile vulnerabile de elevi care nu au avut acces la educație.