Sorin Grindeanu anunță că PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului10Foto1Video© agerpres.ro

Sorin Grindeanu anunță că PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului

, 32 știri, 76 vizualizări

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că parlamentarii social democrați vor depune ''câteva mii de amendamente'' la legea bugetului de stat, susținând că Guvernul Florin Cîțu pune povara austerității pe salariații bugetari, pensionari, copii și studenți.

Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferință de presă, "alternativa PSD" la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîțu, susținând că diferența între viziunea social democraților și cea a Coaliției de la guvernare constă în creșterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor și creșterea bazei de impozitare.

"Consiliul fiscal i-a spus lui Cîțu că nu poți crește o economie doar cu austeritate și tăieri. Este nevoie și de o creștere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (...) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîțu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austerității este pusă pe salariații bugetari, pensionari, copii și studenți. Aici este diferența majoră de viziune între noi și Guvern", a declarat duminică Sorin Grindeanu.