Sorina Pintea anunță prezența stafilococului auriu în cazul a doi copii născuți la Maternitatea Giulești17Foto© stirileprotv.ro

Sorina Pintea anunță prezența stafilococului auriu în cazul a doi copii născuți la Maternitatea Giulești

, 41 știri, 18 vizualizări

Stafilococul auriu a fost confirmat în cazul a doi copii născuți la Maternitatea Giulești și internați în prezent la Spitalul Grigore Alexandrescu, a declarat pentru Mediafax ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a spus că sunt verificări la unitatea spitalicească.

Ministrul Sănătății a confirmat prezența stafilococului auriu în cazul a doi copii născuți la Maternitatea Giulești, însă a menționat că momentan au loc verificări, fapt pentru care nu se poate pronunța în cazul provenienței bacteriei.

"Vă confirm că există doi copii care sunt internați la Grigore Alexandrescu, cei de la Grigore Alexandrescu au comunicat celor de la DSP de existența acestor copii, știm că acești copii s-au născut la Maternitatea Giulești în intervalul 22-24 aprilie, dar nu aș putea să vă confirm că stafilococul vine de la Giulești. Pot doar să spun că cei de la DSP (Direcția de Sănătate Publică -n.r.) verifică aceste aspecte. Acum verificăm” , a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.