SpaceX trimite în spațiu o rachetă care va avea la bord o mașină electrică Tesla

SpaceX trimite în spațiu o rachetă care va avea la bord o mașină electrică Tesla

33 știri, 17

Compania privată a dezvoltat propulsoare reutilizabile pentru rachete, astfel încât zborurile spațiale să fie mai accesibile și să faciliteze drumul primilor oameni către Marte, relatează DPA.

Racheta Falcon urmează să fie lansată de la Cape Canaveral la ora 18:30 GMT.

Deși nu va avea echipaj uman, la bordul său se va afla o încărcătură neobișnuită: o mașină electrică Tesla Roadster produsă de Elon Musk, directorul executiv al SpaceX și Tesla.

În cazul în care lansarea va fi încununată de succes, Falcon Heavy va cea mai mare și cea mai puternică rachetă lansată după Saturn V, racheta folosită în misiunile Apollo care i-a dus pe astronauții NASA pe Lună. Aceasta va marca de asemenea prima aterizare înapoi pe Pământ a celor trei trepte propulsoare reutilizabile pentru rachete.

Musk a declarat în decembrie într-un mesaj publicat pe Twitter că două dintre propulsoare se vor întoarce la bază ''făcând acrobații sincron'', iar al treilea va ateriza pe o barjă situată în Oceanul Atlantic.

Conform SpaceX, racheta Falcon Heavy având o înălțime de 70 de metri, creată de această companie în cadrul planurilor pentru o viitoare misiune pe Marte, este capabilă să ridice în aer o încărcătură de două ori mai mare în comparație cu capacitățile celei de-a doua cea mai mare rachetă operațională în prezent. Potrivit SpaceX aceasta ar egala cu circa 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui av...

    Citește pe stirileprotv.ro


    Elon Musk, 6 luni
    Fondatorul Tesla Motors ar putea scrie istorie! A fost lansata cea mai puternica rachet...
    Elon Musk, 6 luni
    Elon Musk a anunțat că cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, este gata de l...