SPANIA - ROMÂNIA // Corespondență GSP din Madrid » Mesaj dureror al românilor din Spania: „Și-au bătut joc de o țară întreagă!”11Foto© gsp.ro

SPANIA - ROMÂNIA // Corespondență GSP din Madrid » Mesaj dureror al românilor din Spania: „Și-au bătut joc de o țară întreagă!”

, 17 știri, 9 vizualizări

În zonele din jurul Madridului, localitățile de la porțile capitalei iberice mustesc de români veniți aici să găsească un trai mai bun. Arganda del Rey este unul dintre orașele în care ai toate șansele să auzi peste tot vorbindu-se limba lui Caragiale. Dintr-o populație de 60.000 de suflete, circa 12.000 sunt români veniți din toate colțurile țării.

Majoritatea lucrează în construcții, cum e și cazul lui Neluțu Cârlan, un băcăuan care antrenează echipa de fotbal în 7 „Dor Român", care participă în prima ligă regională. Duminică dimineață, trupa sa a da piept cu adversari tot din țară, reuniți într-o altă formație cu nume pitoresc, „Motoreta Rent a Car", după identitatea sponsorului local, care ajută cu echipamente și plata brigăzilor de arbitri.

„Suntem de patru ani împreună. Am câștigat liga trei ani la rând. Mergem bine. Vrem mereu să câștigăm și să fim primii în clasament. Avem un «Shevchenko», un «Nicoliță» și un «Gabi Balint» în echipă", spune căpitanul, Darius Peter.