Spitalele Gomoiu, Filantropia și Cantacuzino vor beneficia de finanțare europeană în valoare de 9 milioane de euro

Spitalele Gomoiu, Filantropia și Cantacuzino vor beneficia de finanțare europeană în valoare de 9 milioane de euro

11 știri, 20

"În ceea ce privește Spitalul de copii Victor Gomoiu, se va derula un program dedicat îmbunătățirii calității vieții copiilor cu boli rare (în valoare de aproape 3 milioane de euro). Spitalul Filantropia va beneficia de fonduri dedicate perfecționării pentru gestionarea marilor urgențe de sarcină și naștere (în valoare de peste 1,3 milioane de euro). Spitalul Cantacuzino a depus trei cereri de finanțare, două dintre acestea fiind contractate: un program de pregătire pentru screening-ul și depistarea precoce a cancerului de col uterin (în valoare de 1,4 milioane de euro) și un program dedicat pregătirii specialiștilor din domeniul diabetului (în valoare de 1,2 milioane de euro).Totodată, spitalul are în proces de contractare un program de formare medicală pentru sănătatea femeii și copilului (în valoare de peste 2 milioane de euro)", a precizat primarul general cu ocazia semnării contractelor de finanțare la sediul PMB.

Gabriela Firea a mai anunțat semnarea de către Primăria Capitalei a unui acord de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în vederea susținerii implementării și monitorizării proiectelor finanțate din fondurile structurale și de investiții europene.

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, prezent la sediul Municipalității, a evidențiat că proiectele câștigate de către cele trei spitale repr...

    Citește pe romaniatv.net