Spitalele private ar putea refuza semnarea contractelor cu CNAS in lipsa unei coplati4Foto© wall-street.ro

Spitalele private ar putea refuza semnarea contractelor cu CNAS in lipsa unei coplati

, 9 știri, 22 vizualizări

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo etc. - a anunțat, joi dimineață, că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat, anunță Hotnews.ro.

Spitalele și clinicile private sunt nemulțumite de faptul că li se interzice să perceapă coplată de la pacienți și că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, mai mică decât cea de la privat, aceasta nefiind calculată la valoarea reală, lucru recunoscut public inclusiv de ministrul Sănătății și de CNAS.

"Salutăm decizia de extindere a programelor naționale și în mediul privat, fără condiția existenței unui excedent de pacienți în spitalele publice, fapt care poate fi realizat fără niciun cost suplimentar pentru pacient. În egală măsură, ne exprimăm îngrijorarea pentru prorogarea introducerii contribuției personale fără nicio consultare prealabilă.