Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România

Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România

16 știri, 46

Un agent străin a fost depistat la Baza NATO de la Kogăniceanu, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații Ovidiu Marincea.

Este vorba despre Zivkovic Bratislav, în vârstă de 42 de ani, care făcea parte dintr-o organizație paramilitară extremistă, cu orientări naționalist-șoviniste.

Astfel, în urma unei decizii de azi a Curții de Apel București, cetățeanul sârb a fost declarat indezirabil pe teritoriul României, ”din considerente ce țin de securitate”, pentru o perioadă de 15 ani. Totodată, se dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, sârbul spiona baza militară de la Kogălniceanu, căutând informații referitoare la infrastructura critică și la obiectivele militare naționale și ale aliaților, dar nu a intrat în posesia niciunui document clasificat.

SRI l-a monitorizat pe Zivkovic, membru al unei grupări paramilitare cu orientări naționalist – șoviniste implicate printre altele și conflictul din estul Ucrainei alături de pro-ruși. Potrivit SRI, Zivkovic „s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activități de culegere de informații (…) referitoare la infrastructură critică și obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României” pe care să le transmită „unei puteri sau organizații străine”.

„Zivkovic Bratislav este comandantu...

    Citește pe libertatea.ro