Start la Rabla pentru electrocasnice, editia 2019, un program de 20 de milioane de lei15Foto© businessmagazin.ro

Start la Rabla pentru electrocasnice, editia 2019, un program de 20 de milioane de lei

, 29 știri, 18 vizualizări

Ministerul Mediului a lanasat un proiect pentru lărgirea programului „Rabla pentru electrocasnice” și vrea să acorde vocuchere și pentru televizoare și mașini de spălat vase, dar aduce și noi modificări în ceea ce privește procesul de colectare al electrocasnicelor vechi.

Astfel, obligațiile comerciantului validat cu privire la comercializarea EEE-urilor, în cadrul programului vor fi de a asigura,” cu titlu gratuit, preluarea EEE-uzat de la persoana fizică, direct sau prin intermediul colectorilor autorizați declarați la Autoritate”, conform noilor modificări din Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat , în această lună, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că programul Rabla pentru electrocasnice va include în acest an și televizoare și mașini de spălat vase. De asemenea, ministrul a anunțat că, dat fiind interesul manifestat de populație, suma alocată pentru acest program este dublă față de anul trecut.