Statele Unite iau în considerare varianta retragerii trupelor din Germania
Foto: jurnalul.ro

Statele Unite iau în considerare varianta retragerii trupelor din Germania

8 știri, 39

Statele Unite iau în considerare varianta retragerii trupelor din Germania, iar Pentagonul studiază costul unei astfel de acțiuni. Cel mai mare contingent din afara granițelor SUA este staționat în Germania, scrie Washington Post.

Varianta retragerii trupelor din Germania, a fost deja evocată de Donald Trump în cadrul unei întâlniri cu responsabilii săi militari, iar aceste declarații au provocat îngrijorare în țările europene membre ale NATO. Există, totuși și varianta ca această discuție să fie doar o modalitate prin care președintele american să încerce să pună presiune înaintea summitului Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, de la Bruxelles, din 11 și 12 iulie.

Declarațiile privind retragerea trupelor vine în contextul în care Trump a trimis scrisori de amenințare către nouă state membre NATO, cărora le reproșează faptul că nu alocă cheltuielilor militare 2% din PIB. Printre acestea se numără și Germania, care a anunțat deja că nu-și va putea ține promisiunea și nu va ajunge la acest target până în 2024.

Presa americană scrie că una dintre opțiuni, după retragerea celor 35.000 de militari americani din Germania, o reprezintă mutarea lor în Polonia, un aliat politic dat exemplu de Donald Trump în ce privește atingerea obiectivului cerut de 2%.

Potrivit cotidianului american, care citează oficiali sub condiția anonimatului, studiul este totuși doar într-o etapă de...

    Citește pe libertatea.ro