Hackeri angajați de agenții din Rusia au atacat rețele din întreaga lume, acuză SUA și Marea Britanie
Foto: www.zf.ro

Hackeri angajați de agenții din Rusia au atacat rețele din întreaga lume, acuză SUA și Marea Britanie

11 știri, 51

Hackeri susținuți de agenții guvernamentale din Rusia au atacat sisteme cibernetice din întreaga lume, în cadrul unei campanii de spionaj care a vizat instituții, companii, infrastructură esențială și chiar persoane private, acuză Statele Unite și Marea Britanie.

Oficiali din SUA și Marea Britanie au anunțat că vor emite o alertă în legătură cu aceste atacuri cibernetice, care au vizat relee de transmitere a semnalului Internet pentru alimentarea sistemelor esențiale de infrastructură, în cadrul unei campanii de spionaj care în viitor ar putea fi folosită pentru operațiuni ofensive.

"Atunci când observăm astfel de activități cibernetice nocive, fie că vin din partea Kremlinului ori a altor entități statale negative, le respingem", a declarat luni Rob Joyce, coordonatorul pentru Securitate cibernetică al Președinției SUA, citat de site-ul agenției Reuters. În februarie, Casa Albă a atribuit Rusiei atacul cibernetic "NotPetya", comis în anul 2017, o acțiune care a afectat infrastructura din Ucraina și computere din întreaga lume, condamnată vehement de Washington și Londra.

Guvernele țărilor le-au cerut victimelor atacurilor să semnaleze orice activitate dăunătoare, pentru a se înțelege mai bine impactul campaniei cibernetice. Încă "nu avem o perspectivă completă asupra scopului atacurilor cibernetice", a explicat Jeanette Manfra, un oficial din cadrul Departamentului american...

    Citește pe zf.ro