Stelian Ion a inventat un handicap grav pentru a obține o locuință ANL4Foto© libertatea.ro

Stelian Ion a inventat un handicap grav pentru a obține o locuință ANL

, 5 știri, 24 vizualizări

Deputatul USR, Stelian Ion, și-a luat o locuință ANL încălcând patru legi. Conform unei anchete făcute de Newsweek România, deputatul ar fi încălcat minim patru legi, unele dintre ele fiind de ordin penal. Coincidență sau nu, mama deputatului USR lucrează chiar la instituția unde se depun actele pentru obținerea unei locuințe sociale. Totuși, îți vine greu să crezi că dintr-un salariu de deputat nu îți poți permite o chirie, dacă e să ținem cont că la blocurile ANL se formează cozi de dosare ale unor tineri care nu și-ar permite, din salariul pe care îl încasează, să plătească o chirie.

În ancheta făcută de newsweek România se arata ca deputatul USR, Stelian Ion, candidatul formațiunii politice pentru primăria Constanța a obținut o garsonieră într-un bloc de locuințe sociale ANL prin metode cel puțin neortodoxe, pe alocuri cu iz penal. Se pare că pentru a putea accesa confortul unei garsoniere cu un preț de chirie aproape gratis, deputatul USR ar fi încălcat nu mai puțin de patru ori legea curentă. Acesta este acuzat că și-a crescut în mod fraudulos punctajul.

Ca o coincidență bizară, mama deputatului USR, Stelian Ion, lucrează în instituția publică ce se ocupa cu preluarea dosarelor pentru accesarea unei chirii în cadrul ANL. Întreg evenimentul s-a petrecut pe vremea când politicianul care în aceste momente este un lider al luptei împotriva ciumei roșii era un apropriat al fostului primar PSD-ist, Radu Mazăre. Conform dezvăluirilor făcute în presă, candidatul USR la Primăria Constanța și-a luat o garsonieră ANL pe vremea când era un tânăr avocat pentru că mama acestuia l-a încurajat spunându-i: „Depune mamă și tu, poate ai și tu, pe undeva noroc!”.