Stelian Ion prezintă proiectele de modificare a legilor Justiției: Acest fundament nou ar putea să ne ajute și în ridicare MCV2Foto© agerpres.ro

Stelian Ion prezintă proiectele de modificare a legilor Justiției: Acest fundament nou ar putea să ne ajute și în ridicare MCV

, 7 știri, 26 vizualizări

"De-a lungul timpului au survenit foarte multe modificări, deja legislația pe alocuri este incoerentă, sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc unele cu altele și, în urma modificărilor survenite și în 2018, a devenit foarte clar pentru noi că este nevoie de adoptarea unor noi legi. Simple modificări punctuale nu mai sunt suficiente. Justiția are nevoie de o haină nouă și aceasta o poate reprezenta acest pachet legislativ", a declarat ministrul, într-o conferință de presă susținută, astăzi, la sediul MJ.

Oficialul a menționat că este vorba despre un pachet legislativ construit cu migală în decursul timpului, și nu  făcut pe grabă: "Consultarea publică a fost una consistentă. Proiectul a fost pus în dezbatere acum aproximativ 6 luni.

Au fost consultate instituțiile care țin de sistemul judiciar, asociațiile profesionale ale magistraților și am ținut cont de toate propunerile care ne-au venit, le-am analizat pe toate și a rezultat această variantă care pentru mine este una foarte, foarte bună, reprezintă un fundament nou pentru sistemul judiciar, reprezintă o bază de plecare spre o justiție mai eficientă și mai corectă".Potrivit acestuia, prin modificările aduse legilor justiției s-a urmărit a se găsi soluții echilibrate și a nu se legifera în funcție de persoane."O greșeală făcută frecvent în ultimii ani o reprezintă aceea că s-a legiferat în funcție de persoane și nu în funcție de soluții echilibrate care să reziste la încercările ce pot surveni.